Bel: 06 - 25077484

COACHING

Coaching volgens de CSR methode

Stress-proof werkt aan stresspreventie en stressreductie door middel van drie takken van sport: teamsessies (teamuitje met een thema), training en coaching. Met onze doelgerichte aanpak kunnen wij in belangrijke mate bijdragen aan een psychosociaal gezonde werkomgeving voor zowel werkgever als werknemer. Stress-proof maakt hiervoor ook gebruik van enkele beproefde methoden. Zo zijn wij onder meer gecertificeerd in de CRS-methode. Dit is een psycho-biologische aanpak voor het begrijpen, diagnosticeren en behandelen van stressgerelateerde problematiek.

Stress-proof heeft als uitgangspunt; wat je kent, herkent en erkend kun je managen! Met als resultaat een gezonde werkomgeving waar werknemers zich gewaardeerd voelen, de werkcultuur positief is en waar werkprestaties verbeteren en verzuim vermindert.

CSR-stresscoaching focust zich op lichamelijk en psychisch herstel, opbouw van vitaliteit en verbeterd ‘zelfmanagement’ met als doel het verhogen van de belastbaarheid. Deze integrale aanpak zorgt voor:

  • meer energie (lichaam)
  • verhoogd concentratievermogen (geest)
  • verbeterd zelfinzicht en zelfmanagement (gedrag)

Diagnose vindt plaats op basis van gevalideerde vragenlijsten en een psycho-fysiologische meting met behulp van biofeedbackapparatuur.

 

Coaching volgens de DISC® methode

DISC® is een model ontwikkeld na aanleiding van de theorie van Marston die het gedrag van ‘’gewone mensen’’ in kaart heeft gebracht. DISC genereert aan de hand van een vragenlijst een persoonlijk profiel die jou inzicht geeft in jouw voorkeursstijl ( een combinatie van mensgericht of taakgericht tov actief of passief gedrag) en hoe je met deze kennis over jezelf je voordeel kan doen in communicatie met anderen.

DISC® profielen helpen je om het optimale resultaat te halen met het werken in teams. Het geeft zicht in wat mensen motiveert maar ook de aspecten die demotiverend zijn per stijl worden belicht.

DISC® geeft een mooi beeld over hoe mensen zowel op de werkvloer als in privesituaties elkaar aan kunnen vullen en gebruik van elkaars kracht kunnen maken.

DISC® geeft geen oordeel maar voordeel!