Bel: 06 - 25077484

STRESS-PROOF

Wie zijn we

marielle bokhorstStress-proof werd in 2014 opgericht door Mariëlle Molenaar (1969). Zij werkt sinds 2008 als zelfstandig communicatietrainer en coach. De afgelopen jaren is zij binnen diverse bedrijven werkzaam geweest als zelfstandig trainer/coach met als specialisatie leiderschap en communicatie. Zij is gecertificeerd DISC trainer/coach. In 2014 nam ze de stap om zich met Stress-proof geheel te richten op stressreductie en stresspreventie binnen het bedrijfsleven.

Grote kracht

Mariëlle Molenaar is een spontane, open minded, maar vooral to-the-point communicatietrainer- en coach. Haar directheid en haar buitengewone kennis van zaken zijn haar grote kracht. Door haar gedegen vakkennis kan ze tijdens teamsessies en trainingen de ruimte nemen om op een speelse en aansprekende manier haar cursisten een spiegel voor te houden. Door haar heldere bewoordingen wordt het deelnemers snel duidelijk waar zich valkuilen bevinden en waar aan gewerkt kan worden om het stressniveau tot een minimum te beperken. Door haar inspirerende aanpak kan het geleerde ook echt worden vastgehouden en direct in de praktijk worden getoetst. Mariëlle geeft daarnaast duidelijk inzicht in het fenomeen stress. Ze is daarbij gericht op de groep, zonder het individu uit het oog te verliezen.

Waardering

Mariëlle: “We kijken met z’n allen te veel naar de cijfertjes. Veel bedrijven zijn niet genoeg bezig met mensen. Als werknemers zich niet gewaardeerd voelen, krijgen stressoren de overhand op het werk. Het blijkt moeilijk voor bedrijven om dat goed te doen. Mijn credo is: creëer betrokken medewerkers. Positief management heeft te maken met betrokken medewerkers. Hoe? Door situationeel leidinggeven. Dat wil zeggen dat managers hun stijl aanpassen aan de individuele werknemer en zijn of haar taak en talenten. Bij de ene taak loslaten en de bewuste medewerker verantwoordelijk laten voelen. Bij de andere taak niet loslaten en hulp bieden. Daar wordt nu vaak niet de tijd voor genomen binnen bedrijven. Situationeel leidinggeven is echter dé ideale situatie om betrokken medewerkers te creëren. Werknemers willen aan de andere kant graag uitgedaagd worden. Je kunt namelijk ook een burn-out krijgen als je te weinig wordt uitgedaagd. Als je intelligentie niet wordt aangesproken.”

Drijfveer

“Mijn grootste drijfveer als coach en trainer in stresspreventie en stressreductie is om werknemers en werkgevers met mijn beproefde methoden en een eigen unieke aanpak tools mee te geven om het stressniveau op de werkvloer tot een minimum te beperken of beter nog, stressoren voor te zijn. Dat zowel werkgevers als werknemers (weer) weten hoe het voelt om vanuit hun eigen kracht een positieve bijdrage aan het bedrijf te leveren. En dat duidelijk wordt wat er voor nodig is gewaardeerde en betrokken collega’s en werknemers te creëren.”